Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.

Nyheter

Här uppdaterar vi er med alla nyheter runt Södra Munksjöns utveckling och vad som händer i bolaget.


 • Visionsbild över södra Munksjön Södra Munksjön nominerad till Planpriset 

  Jönköping är en av fyra kommuner som är nominerad till Planpriset 2019 för bästa samhällsplanering. Detta för sitt arbete med utvecklingen kring Södra Munksjön.
  – Det är väldigt kul och hedrande att vi är nominerade till Planpriset. Det känns som ett kvitto på att vi bygger en ny hållbar stadsdel, säger Henrik Gustafsson VD för Södra Munksjön Utvecklings AB.
  Kategorier: Utvecklingsbolaget,Skeppsbron,Munksjö fabriksområde,Solåsen / Fridhem,Stationsområdet,Östra Munksjön

 • Premiärvisning av Jönköpings framtida knutpunkt!
  På lördag den 27 augusti kan du för första gången se bidragen i idétävlingen för stationsområdet i Södra Munksjön. Välkommen till Fiskargränd 1 på Atollen för att gå på premiär och höra mer om en framtida höghastighetsjärnväg i Jönköping!
  Kategorier: Stationsområdet,Utvecklingsbolaget

 • Jönköpings Marknad 27/5
  Tack till alla som kom till vårt tält på Jönköpings marknad i fredags. Många intressanta diskussioner och frågor kom upp som vi var glada att kunna besvara. Bra kämpat till er som tävlade i våra roliga tävlingar! Kategorier: Utvecklingsbolaget,Stationsområdet

 • Med höghastighetsjärnvägen blir Jönköping navet i ett nytt transportsystem
  Den 11 maj skakade Jönköpings kommun hand med Sverigeförhandlingens förhandlare. Därmed är det klart att Jönköping blir navet i ett nytt transportsystem när den nya höghastighetsjärnvägen är på plats. I och med mötet förklarar sig Jönköpings kommun beredd att bygga 10 000 bostäder, medfinansiera den nya järnvägen med 195 miljoner kronor och bidra med 133,1 miljoner kronor i förskottering.
  Kategorier: Stationsområdet,Utvecklingsbolaget

 • Nu startar idétävlingen!

  Efter en urvalsprocess har fyra team valts ut för att ta fram bästa möjliga utformning av det tänkta stationsområdet i Södra Munksjön. Nu startar idétävlingen för Jönköpings framtida knutpunkt!  Kategorier: Stationsområdet,Utvecklingsbolaget