Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.
Tre ungdomar står bredvid en palm på Ödlans innergård och tittar på Moneybrother som spelar på en scen.

Sommar i Skeppsbron

Under tre somrar har vi arrangerat Sommar i Skeppsbron som ett led i att platsmarknadsföra Jönköpings nya stadsdel.

Att anordna Sommar i Skeppsbron är för oss i bolaget ett sätt att sätta Skeppsbron på kartan och att låta kulturen få ta plats i ett tidigt skede. Vi ser att nyfikenheten på stadsdelen ökar och att vi får mycket frågor om framtiden och positiva synpunkter från de som tar sig ner i området.

Kvarteret Ödlan unika innergård rustas under arrangemanget upp med färgsprakande planteringar, belysning och vackra muralmålningar av lokala aktörer. Under juni – augusti fyller vi sedan innergården med ett gediget program konserter och utomhusbio.

Programmet för Sommar i Skeppsbron är brett vad gäller både musik och film för att passa så stor målgrupp som möjligt. En intim scen med som max 1000 besökare gör att flera av konserterna blir riktiga klassiker. Sommaren 2022 äntrade Moneybrother scenen med en spelglädje som ingen kunde undgå och innergården dansade och sjöng för full hals. Och sent ska vi glömma när augustinatten fylldes av färgsprakande och glada människor som dansade till Magnus Carlssons repertoar.

Biokvällarna är också en klassiker i Skeppsbron. Att låna en brassestol, få en filt över sig om det börjar bli kyligt, njuta av bra film ihop med kompisar och familj är många som njuter av!

Foto från utomhusbion. Besökarna sitter i turkosa brassestolar omgivna av blommor i sprakande färger.

Spelprogrammet 2022

18/6 Moneybrother
8/7 Ana Diaz
20/8 Sarah Klang
26/8 Magnus Carlsson

11/6 En del av mitt hjärta
2/7 Utvandrarna
27/7 Rocketman
12/8 King Richard
27/8 Snuten i Hollywood

Just nu pågår planeringen för fult inför sommaren 2023. Håll utkick så kommer programmet under våren.