Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.
Foto på en del av byggnaden där Kvarteret Ödlan finns. Man ser en träfasad som är målad med en mängd figurer, djur, träd, svampar osv i gröna toner.

En del av den byggnad som utgjorde Kvarteret Ödlan.

Kvarteret Ödlan är stängt

Kvarteret Ödlan var en mötesplats för natur och kultur som är öppet för alla. Satsningen var en del i stadsutvecklingen av Södra Munksjön och ”föddes” ur viljan att hålla liv i nya stadsdelen Skeppsbron under den tid som byggnation och utveckling pågår.

Ödlan innergård

Den 31 mars 2023 stängde Ödlan sina dörrar. Verksamheterna och föreningarna som tidigare huserat i lokalerna har flyttat till nya lokaler. Om, här och var Kvarteret Ödlan öppnar igen i framtiden återstår att se.

Däremot kommer Ödlans innergård hålla öppet för event som vänder sig till allmänheten i form av Sommar i Skeppsbron. Bland annat visas utomhusbio vid flertalet tillfällen där du som besökare slår dig ner i en brassestol och njuter av en bra film under bar himmel. Även konserter är ett inslag där innergården får besök av artister som Smith & Thell och Arvingarna under sommaren 2023. Till dessa event står Södra Munksjön Utvecklings AB som arrangörer.
Läs mer om Sommar i Skeppsbron här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Plats för en grönskande park

På den plats där byggnaden för Kvarteret Ödlans finns just nu kommer det på sikt bli en stor grönskande park. Det har därför alltid varit planerat att verksamheterna som finns på Ödlan idag inte är där permanent, utan tillfälligt under ett par år. Men även i den kommande staden behövs platser för kultur- och naturliv, så det är fullt möjligt att Kvarteret Ödlan kommer leva vidare, men på en annan plats och kanske i en annan form, även i framtiden.

Kvarteret Ödlan är ett samverkansprojekt mellan Södra Munksjön Utvecklings AB och kultur- och fritidsförvaltningen på Jönköpings kommun.