Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.

Tyck till om nästa kvarter i Skeppsbron!

Nu ska snart nästa kvarter i Skeppsbron byggas. Mellan den 28 september och 9 oktober 2020 kunde ni vara med och rösta på det kvarters-förslag som ni tyckte bäst om. Stort tack till alla som tyckte till!

Markanvisning för kvarteret Öljetten

Under sommaren och hösten 2020 har 5 team ritat på varsitt förslag över vårt nästa kvarter i stadsdelen Skeppsbron. Av dessa vill vi välja ut det bästa förslaget, som också blir det som får byggas.

Extra viktigt för oss i just detta kvarter är social hållbarhet. Det kan till exempel innebära att man lyckas skapa bra mötesplatser, att det finns bostäder som passar många eller på andra sätt bidrar till ett mer jämlikt och inkluderande samhälle.

Jury och medborgarröst

En jury kommer att utvärdera de 5 förslagen och välja ut vinnaren. Men vi vill också att ni som bor och lever här ska få vara med och tycka till. Era synpunkter skickas sedan med till juryn inför beslutet.

Mellan den 28 september och 9 oktober 2020 hade alla som ville chans att rösta på ett av de fem förslagen som presenteras nedan.

När presenteras vinnaren?

Vinnaren i markanvisningen presenteras i vecka 46 2020.

Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.

Södra Munksjön Utvecklings AB är ett helägt kommunalt bolag vars syfte är att leda och driva fram stadsomvandlingen i Södra Munksjöområdet. Bolaget har ett samlat ansvar för frågorna inom området och ska genom samarbete och goda kontakter förverkliga det, av Jönköpings kommunfullmäktige, fastslagna ramprogrammet.

Följ oss på:

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Twitter