Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.


| Utvecklingsbolaget,Skeppsbron

Film med julhälsning från SMUAB

God Jul & Gott Nytt År önskar vi på SMUAB!

2018 går mot sitt slut och vi vill passa på att titta tillbaka på lite av det som hänt under året:

Stora framsteg i Skeppsbron. Under 2018 har det hänt mycket i Skeppsbron! I mars stod det klart vilka som är med och utvecklar Öppnas i nytt fönster.den första etappen av Skeppsbron: HSB, Skanska och Södra Munksjön Utvecklings AB.

I mars slog vi det första släggslaget på vår fastighet ”Gamla slakteriet” Öppnas i nytt fönster. vilket blev startskottet för alla rivningar i Skeppsbron. Rivningarna färdigställdes under året och har inneburit stora synliga förändringar för förbipasserande! Successivt som rivningarna blivit klara har även arkeologiutredningar inletts i området.

Parkerna i Skeppsbron. Under hösten öppnade vår utställning om parkerna i Skeppsbron. Utställningen är fortfarande öppen och visar det slutliga gestaltningsförslaget för parker och gator i den västra delen av Skeppsbron. Den visar också en återkoppling på vilka idéer från medborgardialogen som finns med i det slutliga förslaget.Varmt välkomna att besöka utställningen! Öppnas i nytt fönster.

Utställning om "Gamla slakteriet". Inför rivningen av ”Gamla slakteriet” ville vi veta så mycket som möjligt om platsen och människorna som jobbat där. Vid förra årsskiftet gjorde vi egen research samt bad alla som hade historier, minnen och bilder att skicka in dem till oss. Kampanjen resulterade i mycket intressant och nyttig kunskap för oss i bolaget samt en utställning som invigdes under 2018 med både fakta, bilder och personliga historier. När släggslaget på Gamla slakteriet Öppnas i nytt fönster.slogs i mars deltog flera tidigare anställda på Jönköpings Läns Slakteriförening (JLS).

Upptäck Skeppsbron! Även i år fick Jönköpingsborna chans att upptäcka Skeppsbron på ett helt nytt sätt genom våra uppskattade aktivitetsdagar i Skeppsbroparken. Bland annat kunde man bygga stad i lego och sand, gå på bio, spela musikquiz samt hänga i Skeppsbrons egen lounge. Stort tack till alla som kom och hoppas vi ses igen sommaren 2019! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fortsatt högt tryck på LogPoints mark. På logistikområdet LogPoint South Sweden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har det varit fortsatt hög förfrågan på mark och under året blev flera stora etableringar klara. Bland annat Kingspan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – ett stort internationellt företag som ska bygga en toppmodern produktionsanläggning på delområdet Stigamo. En annan stor nyetablering som blev klar under året är DSV Road som förvärvat en tomt på 107 000 m2 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att kunna bygga ny terminal och kontor.

Nya roller och tjänster i bolaget. Även i organisationen Öppnas i nytt fönster. har det hänt en hel del under året! 2018 startade med att ett redan tidigare känt ansikte från bolaget, Henrik Gustafsson, tillträde som ny VD på SMUAB. I maj utökades även teamet med Anna Friestedt som senior projektledare Öppnas i nytt fönster. och nu i december började Linda Faxe som marknadskommunikatör. Hon kommer att stötta upp när Hanna Björkman går på sin föräldraledighet.