Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.


| Skeppsbron

Bild tagen på Oskarshallsgatan i Skeppsbron. I förgrunden syns benen på tre studerande på byggtekniska programmet på Jönköping University

Arkitekturveckan i Jönköping

Denna vecka är det arkitekturvecka i Jönköping och vi på SMUAB deltar på olika sätt genom guidade rundturer och föreläsningar.

Under vecka 36 pågår arkitekturveckan i Jönköping. Hela stan är fylld av aktiviteter som på olika sätt rör arkitektur och självklart är vi på SMUAB delaktiga.

Under tisdagen hade vi 130 elever från byggtekniska programmet på Jönköping University på besök. Anna och Caisa guidade eleverna runt i Skeppsbron och berättade om arbetet med att bygga Jönköpings nyaste område.

Och idag, onsdag, firas det att den kände, Jönköpingsbördiga arkitekten Carl Nyrén skulle fyllt 106 år. Gert Wingårdh höll i en föreläsning om hur Carls verk spelar roll i arkitekturen idag. En föreläsning som några av oss självklart som vi deltog i.

Om du missat alla event som sker under arkitekurveckan kan du klicka in på länken nedan, Jönköpings kommuns hemsida, och läsa mer om vad som händer.

Caisa och Anna från SMUAB innan de håller i sin rundtur i Skeppsbron

Caisa och Anna från SMUAB innan de håller i sin rundtur i Skeppsbron

Gert Wingårdh under hans föreläsning om arkitekten Carl Nyrén

Gert Wingårdh under hans föreläsning om Carl Nyrén

Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.

Södra Munksjön Utvecklings AB är ett helägt kommunalt bolag vars syfte är att leda och driva fram stadsomvandlingen i Södra Munksjöområdet. Bolaget har ett samlat ansvar för frågorna inom området och ska genom samarbete och goda kontakter förverkliga det, av Jönköpings kommunfullmäktige, fastslagna ramprogrammet.

Följ oss på:

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Twitter