Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.


| Skeppsbron

Foto taget på fastigheten som rymmer Kvarteret Ödlan. Himmeln är blå och träden är grönskande gröna. Framför byggnaden finns en stor sandlåda där ett barn leker. Byggnaden är täckt av målningar i gröna och blå färger.

Kvarteret Ödlan och Sommar i Skeppsbron

Vad händer med Kvarteret Ödlan och varför pratas det om Sommar i Skeppsbron?

Mycket är på gång på Kvarteret Ödlan just nu. Men vad är det som ska hända? Varför pratas det om att verksamheten ska stängas ner samtidigt som det planeras för full inför Sommar i Skeppsbron på Ödlans innergård? Vi kan förstå om det skapar förvirring och vi ska försöka reda ut vissa frågetecken.

Planen för Kvarteret Ödlan har alltid varit att det är en tillfällig hub för natur och kultur i Skeppsbron. Kvarteret har blomstrat och många föreningar, aktiviteter och mässor har huserat i lokalerna sedan starten. Precis som tanken var från första början.

Men i takt med att byggnationen av Skeppsbron pågår behöver mark frigöras från äldre byggnader och Kvarteret Ödlan är en av de byggnader som ska att rivas. Under maj kommer fastigheten tömmas och förberedas för rivningen i höst.

Med det sagt är det inget som inte talar för att Kvarteret Ödlan i framtiden kommer återuppstå i nya lokaler i Södra Munksjön. När och om detta blir är ännu inte bestämt, men arbetet för en fortsättning av Kvarteret Ödlen 2.0 pågår i allra högsta grad.

Även om fastigheten töms under maj så kommer kvarterets mysiga innergård stå öppen för aktiviteter i sommar. Arbetet med att planera Sommar i Skeppsbron på innergården pågår för fullt med konserter och utomhusbio i en färgsprakande miljö.

Där Kvarteret Ödlan och dess innergård idag ligger, kommer det i framtiden ligga en stor park med grönska, vatten, lek och rekreation.