Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.


|

FUB tyckte till i medborgardialog

Just nu håller Södra Munksjön Utvecklings AB på att detaljplanera delar av den nya stadsdelen Skeppsbron. Samtidigt planeras en öppning av Munksjökajen så att det ska bli möjligt att ta sig hela vägen runt Munksjön utan att behöva lämna vattnet.

I planeringen ingår bland annat den nya Munksjökajen samt torg och allmänna ytor i Munksjöstaden men även en stor park utmed vattnet i Skeppsbron. Till sin hjälp har man haft ett antal arkitektkontor som har fått rita upp förslag på innehåll och utformning. Men det är också väldigt viktigt att få reda på vad Jönköpingsborna vill ha i området. Därför genomför SMUAB en medborgardialog där alla får tycka till och lämna sina förslag.

En grupp som häromdagen besökte SMUAB för att tycka till var en referensgrupp från FUB. FUB är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv. Tillsammans med kommunalråden Carin Berggren och Mona Forsberg besökte de SMUABs utställning på Södra Strandgatan 10 och granskade förslagen. Det blev diskussioner och många önskemål och bra förslag på förbättringar som kom in! Till sin hjälp fick man skriva och rita vad man tyckte på befintliga förslag men också komma med egna inspel. Resultatet blev ett väldigt viktigt och bra tillskott, inte minst ur tillgänglighetsperspektiv, till alla de andra önskemål som kommit in under medborgardialogen.

Har du inte lämnat in ditt förslag än? Dialogen är öppen även över helgen så passa på att lämna in ditt förslag nu direkt!