Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.


| Utvecklingsbolaget

Människor går i en grön lummig park. På höger sida syns en fors och på vänster sida en bäck. Solen lyser på en blå himmel

Studieresa för SMUAB

I veckan var alla medarbetare och styrelsen från oss på SMUAB på studieresa i Norrköping. Två dagar fulla med information och inspiration.

Två dagar fullmatade av vandring och information. Snacka om att staden tog oss med storm - vilken vacker stad! Bland annat fick vi besöka Norrköpings kommun som berättade om arbetet med allmän platsmark i deras nya område Inre Hamnen. Där kunde vi, om tiden funnits, strosa runt i timtal och titta på alla fiffiga, smarta och vackra lösningar de gjort på återbruk, tillgänglighet, grönska, vatten och gator. Här har kommunen satsat på att göra allmän plats klar i ett tidigt skede innan alla hus är byggda och människor inflyttade, precis på samma sätt som vi arbetar.

Inre Hamnen ligger några år före oss med byggstart, men att se deras arbete inspirerade oss och gav oss även en stark känsla av att vi är på rätt bana.

Sen träffade vi Skanska som visade upp sitt kvarter i Inre Hamnen. De berättade även om hur de vågade satsa på byggnation under en ekonomiskt svajig tid. Något vi tyckte var väldigt modigt.

Dessutom hann vi med en guidad tur bland Norrköpings promenader och i Industrilandskapet, vi lyssnade på ett föredrag om Ostlänken och stationsområdet, besökte Kulturkvarteret Hallarna och avslutade med en visning inne på Norrköpings Visualiseringscenter.

Fulla med information och inspiration ser vi fram emot hösten och att få fortsätta utveckla Jönköpings nya stadsdel - Skeppsbron!

En beige tegelhus är byggt i vattnet
Tre nybyggda hus i varierande arkitektur.
Södra promenaden i Norrköping. En cykelväg med höga lindträd på båda sidor skapar en allé.
Alla medarbetare och styrelsen för SMUAB står uppställda på ett gruppfoto
Ett utomhusbad är byggt bredvid Motalaström. Ett trädäck är byggt runt bassängen och i bakgrunden syns en gammal kram som är bevarad.