Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.


| Skeppsbron

Lila blommor syns i förgrunden. I bakgrunden syns odlingslådor med grönska på kvarteret Ödlans innergård.

Sommar i Skeppsbron byter adress

Under flera år har kvarteret Ödlans innergård fått blomma i sin fulla prakt när Sommar i Skeppsbron ägt rum. Nu byter Sommar i Skeppsbron adress och en ny plats håller på att ställas iordning ett stenkast bort.

Innergården på Syrgasvägen 7 var den tidigare adressen för Sommar i Skeppsbrons. Gården låg inne på Kvarteret Ödlan som just nu håller på att rivas.

Nytt för i år blir alltså att platsen för Sommar i Skeppsbron flyttas. Men inte långt, utan bara rakt över gatan, till Syrgasvägen 4. I dagsläget är det bara en stor grusplan som är omringad av staket och rivningsfastigheter, men allt eftersom tiden går kommer stora förändringar ske.

Grusplanen kommer rustas upp med planteringar, scener, muralmålningar och ljusslingor och bli precis så fins som Kvarteret Ödlans innergård var. Hållbarhet står i fokus och därför återanvänds mycket material från den tidigare innergården och från den tillfälliga parken som just nu håller på att flytta till ny placering. Bland annat kommer scenen som huserat artister som Smith & Thell, Arvingarna och Ebbot att flyttas över till den nya platsen med hjälp av en krambil.

Även ljusslingor, skyltar, pallkragar och växter återanvänds.

Följ Sommar i Skeppsbron på sociala medier, eller gå förbi Syrgasvägen 4 med jämna mellanrum för att följa innergårdens resa från grå till färgsprakande.

Har du ännu inte koll på vilka artister som uppträder eller vilka filmer vi visar under bar himmel hittar du det nedan eller genom att klicka här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

14 juni - Moneybrother
15 juni - Film: Toy Story
15 juni - Film: Jalla Jalla
28 juni - Måns Zelmerlöw
30 juni RAW Comedy Club
23 augusti - Sven-Ingvars
24 augusti - Film: Aladdin
24 august - Film: Lion

Ett folkhav med sommarklädda människor som dansar på en grönskande trädgård
En skylt föreställande en flamingo som står nedstoppad i en odlingslåda