Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.


| Skeppsbron

Husgavel mot blå himmel. Huset är i ljust tegel och gaveln har orange, rundade balkonger.

Studiebesök i kvarter 8

I början av april är det dags för inflyttning i Skeppsbrons senast byggda kvarter. Kvarter 8 innehåller förutom hyresrätter och trygghetsboende, även olika servicefunktioner till sina hyresgäster och till allmänheten.

Nu är det inte lång tid kvar till inflyttning i HSB:s kvarter 8 påbörjas. Kvarteret innehåller 149 stycken hyresrätter, varav 60 stycken är trygghetsboende. Under husen finns det gemensamma garaget med el-laddning, men också plats för cyklar, förråd och upphängning för kajaker.

På den gemensamma innergården har det byggts upp en parkliknande atmosfär med sittplatser, planteringar i kortenlådor, pergolas, träd och grusade gångar.

I bottenvåning kommer det finnas ett serviceutbud som tidigare saknats i området. Här finns paketutlämning samt en frisör med fotvård. HSB jobbar även för att hitta en bra hyresgäst som kan driva café. Här finns också en gemensam cykellokal som är öppen för trevligt cykelfix.

Trygghetsboendet har gemensamhetslokaler och en trygghetsvärd som finns på plats på dagarna. I gemensamhetsutrymmena kommer sociala aktiviteter finnas. Här har de även ett stort kök, så om man vill bjuda in släkt och vänner på en söndagsmiddag så finns det gott om yta.

Biluthyrning finns att tillgå, även cykeluthyrning av elcyklar och en lådcykel. I kvarteret finns en övernattningslägenhet som de boende kan nyttja när de får besök.

Det finns fortfarande 3 stycken lediga lägenheter i trygghetsboendet, så om du är snabb kanske du lyckas norpa åt dig en av dessa.

Läs mer om kvarter 8 här! Länk till annan webbplats.

Tre huskroppar i olika färg på teglet
En trappa leder in på innergården
Parkeringsgarage i ljus betong, stolparna är gula
Köket i en lägenhet. Skåpsluckorna är gråblå och kaklet vitt