Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.


| Skeppsbron

Ett kattansikte som tittar upp i skyn. Bakgrunden går i lila och blå toner.

Ny konst på Ödlans innergård

Sommaren närmar sig med stormsteg och Sommar i Skeppsbron med den. Nu har Ödlans innergård förgyllts med en ny muralmålning av konstnären ”Sagie”.

En stor rymdkatt finns nu att se genom stängslet in till Ödlans innergård. Motivet är skapat som en del i upprustningen av innergården inför Sommar i Skeppsbron.

Hjärnan bakom verket är konstnären Christofer ”Sagie” Siwertz-Svedjeby. Och det är inte första gången han målar på Skeppsbron. Ett av hans konstverk finns redan att beskåda på den 50 meter långa cementväggen på Cementgatan.

"Sagie" har målat på flera ställen runt om i Sverige, men också utomlands. Senast i Berlin. Och visst blir man glad när man ser hans färgglada muralmålningar.

Förutom den katt som nu pryder en av väggarna på Ödlan, så har han även målat två bardiskar som kommer visas upp under Sommar i Skeppsbron.

Läs mer om Sommar i Skeppsbron här.

De två bardiskarna. Den ena föreställer en fågel och den andra en ros. Båda går i lila och blåa toner. Framför bardiskarna står sprayflaskor som använts till målningarna.

De två bardiskarna som ska finnas att se under Sommar i Skeppsbron.

Christofer ”Sagie” Siwertz-Svedjeby muralmålning på Cementgatan föreställande en katt som ligger ner. I bakgrunden är det en färgexplosion i lila och blåa toner.

Christofer ”Sagie” Siwertz-Svedjeby muralmålning på Cementgatan.