Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.


|

Henrik Gustafsson vid rivning av gamla Slakteriet 2019

Henrik Gustafsson vid rivning av gamla Slakteriet 2019

Vd för Södra Munksjön Utvecklings AB väljer att lämna sitt uppdrag

Henrik Gustafsson, vd för Södra Munksjön Utvecklings AB, väljer att sluta efter tre år i bolaget. Han går vidare till en tjänst som projektledare på HSB i Jönköping.

- Det har varit tre väldigt utvecklande år. Jag bor själv i staden och att få vara med och utveckla och få se nya stadsdelar ta form har varit mycket spännande och intressant. Att prova på vd-rollen har varit intressant men jag känner att jag vill fokusera på just utvecklingen av projekt och därför väljer jag att gå vidare till andra arbetsuppgifter. 

Södra Munksjön Utvecklings AB (Smuab) är ett helägt kommunalt bolag som leder och driver stadsutvecklingen i Södra Munksjön. Bolaget har ett samlat ansvar för utvecklingen och stadsomvandlingen i området. I detta ingår bland annat att förvärva, förvalta och sälja fastigheter samt att vara med och ta fram nya detaljplaner. Den andra huvuduppgiften handlar om logistik- och industriutveckling av logistikområdet LogPoint South Sweden.

- Henrik Gustafsson har ansvarat för att ta utvecklingen av Södra Munksjön in i ett nytt skede, öppnat för goda relationer med våra samverkanspartners och skapat ett gott förtroende för bolaget. Nu ska vi sätta oss ner och se hur vi går vidare tillsammans. Det är viktigt att hitta rätt person för att fortsätta utveckla bolaget. Henrik har gjort ett bra och vi önskar honom lycka till med framtida utmaningar, säger Mona Forsberg, kommunalråd (S) och ordförande i Smuab.

Södra Munksjön Utvecklings AB ingår i koncernen Jönköpings Rådhus AB, vilket i sin tur ägs till hundra procent av Jönköpings kommun. Bolaget är inne i en intensiv period och utvecklar ett av de mest expansiva områdena i Jönköping.

Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.

Södra Munksjön Utvecklings AB är ett helägt kommunalt bolag vars syfte är att leda och driva fram stadsomvandlingen i Södra Munksjöområdet. Bolaget har ett samlat ansvar för frågorna inom området och ska genom samarbete och goda kontakter förverkliga det, av Jönköpings kommunfullmäktige, fastslagna ramprogrammet.

Följ oss på:

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Twitter