Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.


|

Illustration Elbilskonferensen

Lyckad dag under Elbilskonferensen 2019

Den 10 april 2019 gick Elbilskonferensen av stapeln i Munksjömagasinen i Jönköping. Konferensen anordnades av SMUAB och blev en lyckad tillställning som tog upp frågor gällande laddinfrastruktur, elbilar och hur man ska anpassa stadsutvecklingen till elbilens framfart.

Konferensen hade nationellt fokus och riktade sig till personer i både offentlig och privat sektor som arbetar eller har intresse av stadsutveckling, samhällsbyggnad, infrastruktur, el- och elnät samt hållbar utveckling.

Under dagen hölls många intressanta föreläsningar, seminarier och diskussioner om framtidens fordon och hur vi på bästa sätt möter nya behov. Bland annat höll tidigare Finansminister Allan Larsson ett intressant föredrag om Hammarby sjöstad som är en av pionjärerna i Sverige kring elfordon i bostadsområden. Allan berättade bland annat om utvecklingen och utmaningarna i det nya området. Teknik- och framtidsexperten Claudia Olsson inledde konferensen med en inspirerade inblick vart världen är på väg och vilken roll vi människor kan spela i detta. Hon tog även upp de globala utmaningar som finns och hur vi på bästa sätt kan lösa dem. Detta och mycket mer togs upp under den fullspäckade konferensen.

Dagen bjöd även på en utställning där flera intressanta utställare inom elfordonsindustrin var representerade. Efter klockan 15.00–18.00 var utställningen fri att besöka även för allmänheten. Här kunde man få svar på många frågor angående stadsutvecklingen och anpassningen till elfordon samt få möjligheten att bland annat provköra de senaste elbilarna och elcyklarna på marknaden. Trots det kalla vädret var det många som passade på att ta sig en tur i någon av alla de elbilar som fanns på plats.

Upprinnelsen till konferensen var att SMUAB upplever att det finns behov av en debatt och en större medvetenhet för hur städer ska kunna möta det ökade behovet av laddinfrastruktur, samt hur vi ska arbeta i Sverige för att inte stadsplaneringen ska hämma övergången mellan fordon som drivs på fossilt bränsle och elfordon.

Läs mer om Elbilskonferensen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.

Södra Munksjön Utvecklings AB är ett helägt kommunalt bolag vars syfte är att leda och driva fram stadsomvandlingen i Södra Munksjöområdet. Bolaget har ett samlat ansvar för frågorna inom området och ska genom samarbete och goda kontakter förverkliga det, av Jönköpings kommunfullmäktige, fastslagna ramprogrammet.

Följ oss på:

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Twitter