Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.


| Utvecklingsbolaget

Illustration med Lena, fastighetschef på SMUAB.

Vad gör en fastighetschef? Lena berättar!

Lär känna Lena Hagman som berättar om sitt varierande jobb som fastighetschef på SMUAB och som dessutom ger sitt bästa tips inför advent!

Hej Lena! Beskriv vad du som fastighetschef jobbar med på SMUAB.

- I korta drag kan man säga att jag jobbar mycket med både köp och försäljningar av fastigheter i Södra Munksjön samt på industriområdet LogPoint South Sweden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I Södra Munksjön behöver vi äga en viss del av marken Öppnas i nytt fönster. för att kunna driva stadsutvecklingen framåt.

Jag ansvarar också för uthyrning och förvaltning av våra befintliga fastigheter och lokaler. De lokaler vi har ska vara trygga, hela och rena att vistas i. Detta arbete kan man säga pågår löpande fram tills dess att marken behövs till stadsutvecklingen i Södra Munksjön.

Inom ovan nämnda två ansvarsområden ingår det naturligt också mycket jobb med avtalsskrivningar av olika slag samt fastighetsekonomi.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?

- Ingen dag är egentligen den andra lik men det brukar ofta ingå någon form av hyresgäst- eller kundkontakt, jobb med avtalsskrivningar samt strategiska funderingar av olika slag.

Ibland är det mer eller mindre av de olika bitarna och har man otur så kommer allt samtidigt.

Vad är det roligaste med ditt jobb tycker du?

- Det roligaste är bredden på arbetsuppgifterna, och att vara delaktig i ett så spännande stadsbyggnadsprojekt som Södra Munksjön är!

Och det svåraste?

- Det roligaste är ibland också det svåraste, dvs. bredden på uppdraget även här. Det kan vara klurigt att snabbt ställa om sig mellan helt olika uppgifter och juridiska frågeställningar, på väldigt kort tid som det oftast är.

Vad gör du när du inte är på jobbet hos oss?

- Då umgås jag helst med min man. På sommaren spelar vi till exempel gärna golf tillsammans. Om jag bara ska koppla av så hittar ni mig ibland i soffan spelandes Candycrush och Hayday. Det är min ”hemliga” last…

Snart är det ju advent! Vilket är ditt bästa Jultips?

- Åh då vill jag gärna tipsa om en jättegod julkaka som jag upptäckte förra året: Brysselkex med saffran i. Supergott! Baka ett par dussin minst så är julkänslan fixad!

 

Kontakta gärna Lena om du har fler frågor, eller kanske är intresserad av att hyra en lokal i Södra Munksjön!