Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.


|

Henrik Gustafsson blir SMUABs nya VD

Södra Munksjön Utvecklings AB får ny VD

Nu är det klart vem som tar över ansvaret som vd för det kommunala utvecklingsbolaget Södra Munksjön! Det blev en, för bolaget, redan känd person; Henrik Gustafsson.

Efter rekryteringsprocessen och i hård konkurrens står det nu klart att det blir Henrik Gustafsson som blir ny vd för utvecklingsbolaget. Södra Munksjön Utveckling AB har ansvaret för att driva och leda stadsutvecklingen inom hela området Södra Munksjön. Området är närmare 300 ha stort och sträcker sig från Munksjöstaden och runt den södra delen av Munksjön ända bort där Kålgården tar vid.

- Henrik har lång och gedigen erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen. Han har också ett stort engagemang och intresse av stadsutvecklingsfrågor. Vi från styrelsen är därför väldigt glada över att kunna meddela att Henrik tar över som vd, säger Ann-Marie Nilsson (C), ordförande i Södra Munksjön Utvecklings AB.

Henrik är inget nytt ansikte för bolaget utan arbetar redan där idag. Han har under ett antal år arbetat med både fastighetsfrågor och nu senast som projektledare för genomförandet av stadsutvecklingen. Innan det arbetade han under flera år på Tekniska kontoret inom Jönköpings kommun men har även erfarenhet från den privata sidan då han bland annat varit teknisk chef på Flexator.

- Det känns självklart väldigt roligt att få förtroende att axla rollen som vd. Bolaget har en spännande tid med massa utmaningar framför sig när vi nu går in i det faktiska genomförandet, säger Henrik Gustafsson.

Under 2018 börjar nästa stadsdel, Skeppsbron, ta form. Då kommer rivning av fastigheterna i Skeppsbron påbörjas och man kommer också förbereda för all infrastruktur som ska dras fram i området. I december lämnade Åsa Friis sin post som vd för att gå vidare som affärsutvecklare hos Jernhusen.

 

Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.

Södra Munksjön Utvecklings AB är ett helägt kommunalt bolag vars syfte är att leda och driva fram stadsomvandlingen i Södra Munksjöområdet. Bolaget har ett samlat ansvar för frågorna inom området och ska genom samarbete och goda kontakter förverkliga det, av Jönköpings kommunfullmäktige, fastslagna ramprogrammet.

Följ oss på:

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Twitter