Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.


|

SMUAB söker VD

Nu tar vi ytterligare ett steg mot ett genomförande och söker en VD som vill leda det spännande arbetet med att genomföra Stadsbyggnadsvisionen för Södra Munksjön.

Södra Munksjöns Utveckling AB bildades av Jönköpings kommun under 2014 för att på ett tydligt sätt kunna ta ett helhetsgrepp över det område som beskrivs i Ramprogrammet från 2012. Detta är ett strategiskt viktigt område för stadens expansion och omfattar ca 300 Ha där det planeras för ca 10.000 bostäder och ca 450 000 m2 kommersiella ytor. Bolaget skall ha en ledande roll såväl internt inom kommunen som gentemot externa aktörer och därmed vara en katalysator för expansionen av hela området. Bolaget skall även fungera som en kanal in till kommunens övriga berörda verksamheter. Kommunikation och hållbarhet är två viktiga profilområden för bolaget.

Bolaget skall även aktivt verka för utvecklingen av Torsviks-och Stigamoområdena. Inom Torsviksområdet finns en mindre terminalanläggning som drivs av Torsviks Terminal AB.

Södra Munksjön Utvecklings AB är ett helägt kommunalt bolag som ingår i koncernen Jönköpings Rådhus AB. Bolaget består i dagsläget av 9 personer.

Arbetsuppgifter

  • Enligt direktiv från styrelsen leda det strategiska och operativa arbetet i bolaget
  • Ha ett samlat och övergripande ansvar för utbyggnad av Södra Munksjön och Logpointområdet. I rollen ingår att fungera som en katalysator för utvecklingen i området samt att ha helhetsbilden gällande ekonomin
  • I rollen ingår att kvalificera samarbetspartners som ska utveckla de byggrätter som bolaget tilldelas samt att leda konsortiernas styrgrupper
  • Arbetet utförs i nära samarbete med såväl tekniska kontoret, mark-och exploateringsavdelningen, stadsbyggnadskontoret, planavdelningen samt med privata exploatörer
  • I rollen som VD för Södra Munksjön Utvecklings AB ingår även VD-skapet för Torsviks Terminal AB

Erfarenheter

Vi söker dig som har projektledarerfarenhet av stora samhällsbyggnadsprojekt, gärna med inriktning mot exploatering. Du har god erfarenhet av förhandlingsfrågor inom området/dokumenterad förhandlingsförmåga och erfarenhet av processer i en politiskt styrd verksamhet.

Du har mångårig yrkeserfarenhet från t.ex. fastighetsbolag, entreprenör, konsult eller kommunal exploateringsverksamhet. Du har förhandlingsvana och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du brinner för samhällsbyggnadsprojekt och ser helheten inom såväl planerings- som byggfasen Du har utbildning på universitets/högskolenivå.

Samverkan är ett viktigt ledord i tjänsten varför vi ställer stor vikt vid din samarbetsförmåga och förmåga att bygga långsiktiga relationer med interna och externa aktörer. Du förväntas driva ett målinriktat arbete i dialog med kommunledningen och berörda förvaltningar. Du är självgående och uthållig med en god kommunikativ förmåga.

Viktiga värdeord för bolaget är tillsammans, nyfikna, drivande samt positiva.

 

Läs mer om tjänsten, eller ansök här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Rekryteringen av tjänsten görs via Tarasso.