Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.
En stor muralmålning som finns på Skogsstyrelsens vägg i kvarter 3. Målningen föreställer en utter med massa blommor i starka färger.

Muralmålningar

Konsten och kulturen har spritt sig till fler delar
av Skeppsbron. Som en del i satsningen på konst på Södra Munksjön har konstnärer fått fylla betongen med färg i form av muralmålningar.

På Skanskas initiativ kom den internationella konstnären Nina Valkhoff till kvarter 3 och målade en stor, fantastisk muralmålning på en av väggarna på Jordbruksverkets och Skogsstyrelsens nya kontor.

Ninas verk utmärker sig för sin kulörta palett och hennes motivvärld rör sig oftast kring djur och natur. Till kvarter 3 hämtade hon inspiration från djur och naturliv i Småland samt från myndigheternas
verksamheter och huset hållbarhetsprofil.

50 meter betongvägg

På Cementgatan, längs med de nya bostäderna i kvarter 3 i Skeppsbron står en 50 meter lång betongvägg. Den fungerar som en skärm mot intilliggande byggområde.

I mitten av 2022 kom fem väletablerade muralkonstnärer till Skeppsbron och målade varsin målning. Väggen delades in i fem olika delar, där varje konstnär fick 10 meter att skapa sitt konstverk och sätta sin unika prägel på. Varje konstnär har ett alldeles eget unikt utryck men där kontrasten mellan de olika stilarna ter sig väldigt bra sida vid sida.

Betongväggen vid Cementgatan är inte permanent, men kommer få finnas där ett par år. Muralmålningarna blir därför ett ”tillfälligt”, föränderligt och levande inslag i stadsbilden.

En tio meter lång muralmålning på betongväggen föreställande en rosa och lila katt med ränder som ligger på sidan.