Facebook-ikon
Instagram-ikon
Twitter-ikon
Facebook
Instagram
Twitter

Artikelarkiv

Här uppdaterar vi er med alla nyheter runt Södra Munksjöns utveckling och vad som händer i bolaget.


 • Visionsbild över ena hörnet i kvarteret Öljetten. Kvarteret består av flera huskroppar med varierad höjd och fasadmaterial. Många stora fönster. Bottenvåningen innehåller verksamheter. Utanför huset syns en livlig gata med många träd. Vinnaren klar i markanvisningen
  Tävlingen, som utlystes av SMUAB i våras, om hur nästa kvarter i Skeppsbron ska se ut, är nu, efter både kval och final, avgjord. Med fokus på social hållbarhet har förslagen granskats grundligt av en jury och till slut står nu en vinnare klar; förslag 2 – Den hemliga trädgården , och bakom det står PEAB Bostad och FOJAB. Kategorier: Skeppsbron,Utvecklingsbolaget

 • Illustrerad bild som visar en skiss på ett kvarter samt en laptop och en mobil som man ska använda för att rösta. Klicka på bilden för att komma till sidan där du kan rösta om nästa kvarter i Skeppsbron. Tyck till om finalisternas förslag för nästa kvarter i Skeppsbron!

  Social hållbarhet – kan man bygga ett kvarter som enbart fokuserar på det? Det var frågan som SMUAB ställde sig inför att de skulle bygga sitt nästa kvarter i Skeppsbron. Svaret blev: Vi får utmana branschen och se vad vi får in för förslag! Nu är de 5 finalförslagen inlämnade och alla inbjuds att vara med och tycka till. Kategorier: Skeppsbron,Utvecklingsbolaget

 • grafiska bygg-symboler: buss, hus, träd, lyftkran, spade, linjal, ritning, penna mm.  Nu är kvalet i markanvisningen avgjort!
  Nu är kvalet i markanvisningen avgjort och fem förslag har gått vidare till final! Intresset för att utveckla kvarteret Öljetten med utgångspunkt i social hållbarhet har varit stort. Många aktörer skickade in sina visioner och idéer om hur kvarteret skulle kunna bli en ny utgångspunkt för hur Jönköping kan utvecklas i en mer socialt hållbar riktning. Fem av förslagen har valts ut till final. Kategorier:

 • Visionsbild över det kommande kvarteret där man ser ett parkeringshus med LIDL och Friskis i bottenplan Friskis Jönköping öppnar ny träningsanläggning i Skeppsbron!

  Förra veckan skrev Jönköpings Kommuns Fastighetsutveckling AB (JKPG Fast) avtal med Friskis Jönköping och det är nu klart att gymmet flyttar in i det nya kvarteret Skeppsbron i Södra Munksjön. Kategorier:

 • Grafisk bild föreställande en trädgård med staket, gräs, trädgårdsredskap, trädgårdsmöbler, böcker, målarburkar, vimpel, ljusslinga och humlor. Besök Ödlans innergård i sommar
  Den 25 juni öppnar Kvarteret Ödlans innergård upp för allmänheten. Välkommen till en mysig och kreativ sommar-oas mitt i stan! Kategorier: