Facebook-ikon
Instagram-ikon
Twitter-ikon
Facebook-ikon
Instagram-ikon
Twitter-ikon

Artikelarkiv

Här uppdaterar vi er med alla nyheter runt Södra Munksjöns utveckling och vad som händer i bolaget.


 • Illustrerad bild som visar en skiss på ett kvarter samt en laptop och en mobil som man ska använda för att rösta. Klicka på bilden för att komma till sidan där du kan rösta om nästa kvarter i Skeppsbron. Tyck till om finalisternas förslag för nästa kvarter i Skeppsbron!

  Social hållbarhet – kan man bygga ett kvarter som enbart fokuserar på det? Det var frågan som SMUAB ställde sig inför att de skulle bygga sitt nästa kvarter i Skeppsbron. Svaret blev: Vi får utmana branschen och se vad vi får in för förslag! Nu är de 5 finalförslagen inlämnade och alla inbjuds att vara med och tycka till. Kategorier: Skeppsbron,Utvecklingsbolaget

 • grafiska bygg-symboler: buss, hus, träd, lyftkran, spade, linjal, ritning, penna mm.  Nu är kvalet i markanvisningen avgjort!
  Nu är kvalet i markanvisningen avgjort och fem förslag har gått vidare till final! Intresset för att utveckla kvarteret Öljetten med utgångspunkt i social hållbarhet har varit stort. Många aktörer skickade in sina visioner och idéer om hur kvarteret skulle kunna bli en ny utgångspunkt för hur Jönköping kan utvecklas i en mer socialt hållbar riktning. Fem av förslagen har valts ut till final. Kategorier:

 • Visionsbild över det kommande kvarteret där man ser ett parkeringshus med LIDL och Friskis i bottenplan Friskis Jönköping öppnar ny träningsanläggning i Skeppsbron!

  Förra veckan skrev Jönköpings Kommuns Fastighetsutveckling AB (JKPG Fast) avtal med Friskis Jönköping och det är nu klart att gymmet flyttar in i det nya kvarteret Skeppsbron i Södra Munksjön. Kategorier:

 • Grafisk bild föreställande en trädgård med staket, gräs, trädgårdsredskap, trädgårdsmöbler, böcker, målarburkar, vimpel, ljusslinga och humlor. Besök Ödlans innergård i sommar
  Den 25 juni öppnar Kvarteret Ödlans innergård upp för allmänheten. Välkommen till en mysig och kreativ sommar-oas mitt i stan! Kategorier:

 • Sommarkort med illustrerade figurer på ljusblå bakgrund: glassar, humla, lyftkran, vågor, solglasögon, träd, sandaler, parasoll mm. Sommarhälsningar från oss på SMUAB!
  Även om den här sommaren kanske blir lite annorlunda så vill vi ändå önska er alla en skön och avkopplande sommar! Vi hoppas att ni får njuta av ledighet, fint väder och att fina sommarminnen skapas. Kategorier:

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för löpande information

E-postadressen lagras och behandlas endast för att vi ska kunna skicka ut vårt nyhetsbrev till dig.
Vid varje nyhetsbrevsutskick kan du välja att avprenumerera på nyhetsbrevet eller uppdatera din e-postadress.

Logotyp, Södra Munksjön

Södra Munksjön Utvecklings AB är ett helägt kommunalt bolag vars syfte är att leda och driva fram stadsomvandlingen i Södra Munksjöområdet. Bolaget har ett samlat ansvar för frågorna inom området och ska genom samarbete och goda kontakter förverkliga det, av Jönköpings kommunfullmäktige, fastslagna ramprogrammet.

Läs om webbplatsens tillgänglighetöppnas i nytt fönster