Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.


| Stationsområdet,Utvecklingsbolaget

Premiärvisning av Jönköpings framtida knutpunkt!

På lördag den 27 augusti kan du för första gången se bidragen i idétävlingen för stationsområdet i Södra Munksjön. Välkommen till Fiskargränd 1 på Atollen för att gå på premiär och höra mer om en framtida höghastighetsjärnväg i Jönköping!

Under året har en idétävling hållits där fyra team fått arbeta fram idéer och lösningar till ett framtida stationsområde i Södra Munksjön. På lördag visas tävlingsförslagen för första gången upp för allmänheten i en premiärvisning. Varmt välkommen att se hur Jönköpings framtida höghastighetsstation skulle kunna se ut!

Hur lång tid tar det att bygga en järnväg? Kommer man kunna pendla till Linköping? Varför går tågen i 320 km/h? Det finns många funderingar och tankar kring en kommande höghastighetsjärnväg. På plats på lördag finns kommunalråd Ann-Marie Nilsson (C) samt kunniga tjänstemän för att berätta mer om planerna och svara på dina frågor.

På lördag får du som besökare dessutom möjlighet att anonymt komma med dina tankar, förslag och åsikter kring en kommande höghastighetsjärnväg och tillhörande stationsområde. Missa inte chansen att tycka till!

 

Tid och Datum: Lördagen den 27 augusti, mellan 10.00-14.00

Plats: Fiskargränd 1, Atollen (butikslokal på hörnet)

Södra Munksjön logotyp, länk till startsidan.

Södra Munksjön Utvecklings AB är ett helägt kommunalt bolag vars syfte är att leda och driva fram stadsomvandlingen i Södra Munksjöområdet. Bolaget har ett samlat ansvar för frågorna inom området och ska genom samarbete och goda kontakter förverkliga det, av Jönköpings kommunfullmäktige, fastslagna ramprogrammet.

Följ oss på:

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på Twitter